Priznao krivicu za ubistvo poštara

Nebojša Tomašević
Priznao krivicu za ubistvo poštara

Banjaluka - Siniša Majkić zvani Šiptar (24) iz Prijedora, koji se tereti za razbojništvo tokom kojeg je ubio poštara Draška Vidovića (44), priznao je krivicu danas u banjalučkom Okružnom sudu.

Majkić je plačući kazao da se kaje i da bi volio da je on poginuo umjesto Vidovića. Izvinio se majci nastradalog Draška, Mileni, i njegovom  bratu Draganu Vidoviću.

- Ako vam šta znači, ako će biti lakše, dajem svoj život. Nisam imao namjeru nikoga da ubijem. Iz straha sam bacio bombu kada je on krenuo prema meni nakon što sam tražio novac - rekao je Majkić.

Vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović prihvatilo je Majkićevo priznanje i objavu presude zakazalo za četvrtak.

Porodica ubijenog Draška, majka Milena i brat Dragan, zatražili su od suda najstrožu kaznu za Majkića.

Prema optužnici, Majkić se tereti da je poštara Vidovića usmrtio 8. februara ove godine kada ga je sačekao na lokalnom putu Donji Orlovci - Garevci kod Prijedora u namjeri da ga opljačka. Navodi se da je Majkić imao plastični pištolj, nož, fantomku na glavi i dvije ručne bombe. 

Kada je Vidović naišao na motociklu "tomos", Majkić je stao pred njega, prijetio mu i tražio da mu preda novac. Vidović je tada krenuo prema njemu, a on je bacio ručnu bombu. Usljed eksplozije Vidović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo. Majkić je tada sa tijela nesrećnog poštara skinuo torbu u kojoj je bila 20.851 marka i krenuo da bježi. Potom je odbacio i drugu bombu. Nastavio je da bježi, ali se zaustavio u obližnjoj šumi jer je bio ranjen od eksplozije bombe koju je bacio na poštara. Tu  je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana