Priznaje krivice Đekanovića za pogibiju pješaka

Nebojša Tomašević
Priznaje krivice Đekanovića za pogibiju pješaka

Banjaluka - Stanimir Đekanović (38) iz Kotor Varoša, optužen da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula pješak Jelena Madžarić, želi da prizna krivicu.

Ovo je na početku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu najavila njegov branilac Smiljana Delić. Ona je kazala da će s Okružnim tužilaštvom razgovarati o zaključenju sporazuma o priznanju, zbog čega je tražila da se suđenje odgodi.

Predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić prihvatila je njen zahtjev pa je suđenje nakon iznošenja uvodnih riječi tužilaštva odgođeno za 20. april.

Prema optužnici, Đekanović je vozeći pijan 14. avgusta 2014. godine "mercedesom" udario pješaka Jelenu Madžarić (38) i teško je povrijedio na putu u mjestu Grabovica kod Kotor Varoša. Ona je 12 dana nakon ove nesreće preminula u bolnici od zadobijenih povreda. U optužnici se navodi da je u vrijeme nesreće optužni Đekanović u krvi imao 1,82 promila alkohola, a "mercedes" koji je vozio bio je tehnički neispravan.

Tužilac Željka Fabić je iznoseći uvodnu riječ istakala da postoji dovoljno dokaza da je optuženi kriv za nesreću. Kazala je da je vještak tužilaštva utvrdio da je optuženi  da nije bio pijan mogao brže da reaguje prije udara na pješaka pa bi posljedice nesreće bile lakše. Ona je navela i nekoliko olakšavajućih okolnosti za optuženog. Prema njenim riječima to su činjenica da je nastradali pješak prelazio put na nepreglednom mjestu i time doprinio nesreći te činjenica da je optuženi odmah pokušao da pomogne povrijeđenoj.

- On je zajedno sa slučajnim prolaznikom i očevicem Stojanom K. povrijeđenu prevezao u Dom zdravlja u Kotor Varoš. U tome im je pomogao i njen suprug Zdravko, koji  smatra da je optuženi odgovoran za njenu smrt - kazala je tužilac Željka Fabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana