Pretukao komšiju koji je od povreda preminuo

Nebojša Tomašević
Pretukao komšiju koji je od povreda preminuo

Banjaluka - Nenad Zec (41) iz Jelićke kod Doboja udario je više puta Stojka Zeca po glavi poslije čega je poslije određenog vremena Stojko preminuo.

Ovo je izjavila svjedok tužilaštva Nikolina Đurić u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Nenadu i njegovoj kćerki Dijani (23), koji se terete za nanošenje teških povreda i učestvovanje u tuči. Đurićeva, koja živi u vanbračnoj vezi sa Stojkinim sinom Radenkom, rekla je da je bila prisutna kada je došlo do  tuče između Nenada, Dijane i Stojka.

Nenad Zec se tereti za nanošenje teških i lakih povreda, a  njegova kćerka Dijana za učestvovanje u tuči. U optužnici se navodi  da se Nenad potukao  sa komšijom Stojkom 2. oktobra 2010. godine u selu Jelićka kod Omarske. U tuču se umiješala i Nenadova kćerka Dijana. Prema optužnici, prvo je Stojko udario Nenada palicom u glavu i on je pao, poslije čega je Nenad uzeo drvenu letvu i nekoliko puta udario Stojka u glavu.

- Kada im je prišao Radenko Zec, njega je letvom u glavu udario Nenad i on je pao obliven krvlju. Tada je Dijana Zec prišla Stojku, uhvatila ga za ruku i udarila u glavu, a potom  mu je otela palicu. Stojko je otišao  u kuću i poslije određenog vremena mu je pozlilo. Odvezen je u banjalučki Klinički centar gdje je preminuo deset dana kasnije - navedeno je u optužnici.

Nikolina Đurić je rekla da je zvala policiju i rekla im da dođu "da će pasti mrtva glava", a oni su joj odgovorili "neka padne".

Radenko Zec, kao i supruga nastradalog Stojka, Bora Zec, kazali su da su se Stojko i Nenad često svađali zbog vode na njivi Barica. Oni su istakli da je Nenad zagrađivao njihovu vodu da onemogući stoku da priđe te da im je i ranije prijetio.

Supruga Nenada Zeca, Milka, rekla je da je Stojko prvi napao Nenada i da je govorio da će ih sve pobiti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana