Presuda za šverc 16 kg droge: Godina zatvora i 6.000 KM

ATV
Presuda za šverc 16 kg droge: Godina zatvora i 6.000 KM

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je Bobana Jankovića krivim zbog krivičnih djela organizovani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama.

Sud BiH je juče nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije donio i javno objavio prvostepenu presudu u predmetu Boban Janković.

Sud je optuženom Jankoviću kao sporednu kaznu izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 6.000,00 KM  koju je dužan platiti u roku od jednog mjeseca od dana od dana pravosnažnosti presude.

Optuženi Boban Janković je oglašen krivim što je postao pripadnikom grupe za organizovani kriminal zajedno s ranije presuđenim Mevljudinom Idrizovićem, takođe pripadnikom grupe za organizovani kriminal koja je organizirana s ciljem međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanjem u daljnjoj prodaji, uvoza i izvoza opojne droge iz Crne Gore u BiH.

Dalje se navodi da je optuženi Boban Janković, u periodu od 9.11.2023. do 26.11.2023., a nakon što je pripadnik grupe za organizovani kriminal Mevljudin Idrizović prethodno dogovorio kupoprodaju opojne droge s njemu poznatim licima, nabavio opojnu drogu u Crnoj Gori, te je prevezao iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, u ukupnoj količini od oko 16 kilograma, koju je s ciljem daljnje prodaje, na području Sarajeva predao Mevljudinu Idrizoviću, znajući pri tome da vrši neovlašćeni međunarodni prenos navedene opojne droge i da je promet istom zabranjen odredbama zakona.

Ranijom presudom Suda od 20.8.2024. optuženi Mevljudin Idrizović je oglašen krivim što je naprijed navedenim radnjama kao pripadnik grupe za organizovani kriminal počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Kao sporednu, Sud je optuženom Idrizoviću izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 20.000,00 KM, piše ATV.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana