Presuda dilerima marihuane 20. novembra

Nebojša Tomašević
Presuda dilerima marihuane 20. novembra

Banjaluka - Iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane u banjalučkom Okružnom sudu završeno je suđenje Radenku Zeljkoviću, njegovom sinu Sandru te Blagoju Riđešiću i Dijani Babić, optuženim za organizovani šverc narkotika.

Predsjednik sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović objavu presude zakazala je za 20. novembar.

Tužilac Saša Labotić u završnoj riječi istakao je da smatra da je tužilaštvo dokazalo krivicu optuženih i zatražilo da oni budu osuđeni u skladu sa zakonom.

Optuženi i njihovi advokati istakli su da tužilaštvo nije dokazalo njihovu krivicu, te da je istraga vođena nezakonito.

Neposredno prije iznošenja završnih riječi tužilac Labotić obavijestio je sud da je izmijenio optužnicu u ovom slučaju. Tužilaštvo tereti oca i sina, Radenka i Sandra Zeljkovića, Riđešića i Babićevu da su organizovano preprodavali marihuanu na području Banjaluke od januara do novembra prošle godine.

Navodi se da su drogu preprodavali na osnovu telefonskih dogovora po cijenama od 10 do 50 maraka. U tim govorima, stoji u optužnici, koristili su "slengovski" i šatrovački govor za drogu. Prema optužnici, drogu su nabavljali stariji Zeljković, Riđešić i sada već osuđeni Aleksandar Bubnjević.

Osim Bubnjevića, u ovom slučaju optužen je i Dražen Malešević iz Banjaluke. Oni su priznali krivicu na osnovu čega je Malešević osuđen na tri godine, a Bubnjevića na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Radenko Zeljković ima podeblji dosije u MUP-u jer je odranije poznat policiji po krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana