Presuda bivšem direktoru Fonda za zaštitu životne sredine 14. jula

Goran Obradović
Presuda bivšem direktoru Fonda za zaštitu životne sredine 14. jula

Banjaluka - Iznošenjem završnih riječi odbrane i Specijalnog tužilaštva u Okružnom sudu u Banjaluci juče je završeno suđenje bivšem vršiocu dužnosti direktora Fonda za zaštitu životne sredine Milivoju Vasiću, koji je optužen za zloupotrebu položaja kojom je protivpravno pribavio 31.000 maraka.

U sudu je saopšteno da će presuda Vasiću biti izrečena 14. jula. U svojoj završnoj riječi specijalni tužilac je, između ostalog, naveo da je tokom sudskog postupka dokazana krivica optuženog i zatražio da Vasić bude kažnjen u skladu sa zakonom.

Vasićeva odbrana je, s druge strane, rekla da tužilaštvo nema dokaza koji bi ukazali na krivicu optuženog i na osnovu toga zatražilo da Vasić bude oslobođen krivice.

Specijalno tužilaštvo RS tereti Vasića da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetio budžet RS za 31.019 maraka.

Prema navodima u optužnici, Vasić je u periodu od 1. marta 2008. do 30. aprila 2009. godine u Banjaluci, kao vršilac dužnosti direktora Fonda za zaštitu životne sredine RS, s namjerom da sebi i drugom pribavi imovinsku korist prekoračio granice svog ovlašćenja i donio pravilnik o platama, naknadama, nagradama i ostalim primanjima.

Potom je donio i pravilnik o izmjenama navedenog pravilnika na osnovu kojeg je povećao koeficijente za obračun plata za sva radna mjesta u Fondu. Prema optužnici, on je znao i bio svjestan da navedene pravilnike donosi Upravni odbor Fonda i da je za njihovu primjenu potrebno mišljenje Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i saglasnost Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana