Prešao u suprotnu traku i usmrtio vozača

Nebojša Tomašević
Prešao u suprotnu traku i usmrtio vozača

Banjaluka - Sudar u kojem je poginuo vozač "golfa" Velo Slatinac (64) iz Prnjavora izazvao je vozač drugog "golfa" Vlajko Bajić (63) iz Prnjavora nakon što je prešao na suprotnu kolovoznu traku, a nesreća se dogodila 11. maja 2007. godine.

Ovo je kazao vještak saobraćajne struke Vojislav Subotić u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Bajiću, koji je optužen za izazivanje pomenute saobraćajne nesreće.

U optužnici se navodi da se nesreća dogodila na magistralnom putu Derventa - Prnjavor u Štrpcima kod Prnjavora 11. maja 2007. godine. Bajić je optužen da je vozeći "golf" pijan sa 1,77 promila alkohola u krvi u Štrpcima skrenuo u suprotnu kolovoznu traku i udario u "golf" kojim je upravljao Slatinac. Od udara Slatinčev "golf" se odbio i sletio u kanal pored puta. Tom prilikom Slatinac je zadobio povrede glave, grudnog koša i podlaktice od kojih je preminuo istog dana u banjalučkom Kliničkom centru.

Vještak Vojislav Subotić je istakao da je utvrđeno da je Bajić vozeći "golf" iz pravca Dervente prema Prnjavoru u mjestu Štrpci prešao na lijevu kolovoznu traku.

- U tom trenutku naišao je "golf" koji je vozio Slatinac i došlo je do sudara. Vozila su se očešala jedno o drugo. Za tvrdnje optuženog Bajića da je prije nesreće Slatinac prešao na njegovu stranu nisam pronašao dokaze - rekao je Subotić, koji je svoj nalaz uradio na zahtjev Tužilaštva.

Dodao je da je u trenutku nesreće Slatinac vozio između 62 i 64 kilometra na čas, a Bajić 49 kilometara na čas.

Vještak specijalista sudske medicine Milan Srdić je kazao da je smrt Slatinca u uzročno-posljedičnoj vezi sa povredama koje je zadobio u nesreći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana