Prelom šake nastao prije premlaćivanja

Nebojša Tomašević
Prelom šake nastao prije premlaćivanja

Banjaluka - Prelom kosti lijeve šake Marka Ostojića nastao je najmanje mjesec prije 15. marta 2012. godine kada je, prema optužnici protiv inspektora CJB Banjaluka, pretučen u policiji u Čelincu.

- Prema medicinskoj dokumentaciji i rendgenskim snimcima, taj prelom je morao nastati mjesec prije nego što su snimci načinjeni 16. marta 2012. godine - kazao je vještak odbrane optuženih Zoran Bjelogrlić na nastavku suđenja Srđanu Raduloviću i drugima u banjalučkom Okružnom sudu.

Specijalno tužilaštvo za premlaćivanje Ostojića tereti inspektore Marka Kovačevića, Gavrila Šinikovića i Darija Dabića. Prema optužnici, pretukli su ga 15. marta 2012. godine. Kovačević je optužen i za organizovanu trgovinu drogom, zajedno sa inspektorima Radulovićem i Ognjenom Stijakom. Tužilaštvo Dabića i Šinikovića, te još tri inspektora tereti za iznude iskaza, falsifikovanja isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Specijalni tužilac Mladen Mitrović prigovorio je nalazu vještaka Bjelogrlića i kazao da je neobjektivan i pristrasan.

Sud je juče odbio zahtjev optuženih Radulovića, Stijaka i Kovačevića da se na suđenju kao dokaz uvrsti transkript i audio-snimak između narko-dilera Aleksandra Ninkovića i inspektora Slavka Đurića. Sud smatra da je taj dokaz nezakonit. U tom snimku navodno se govori o tome da inspektori prodaju drogu, ali u njemu Ninković govori da će zakonski uništiti inspektore i da ima ljude. Đurića tužilaštvo takođe tereti za prodaju droge, a on je zaključio sporazum o priznanju krivice. Juče je završeno izvođenje dokaza na suđenju inspektorima, a završne riječi zakazane su za ponedjeljak, 29. jun. Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana