Predmet "Galerija": Svjedok konzumirao kokain u stanu optuženog

Nebojša Tomašević
Predmet "Galerija": Svjedok konzumirao kokain u stanu optuženog

BANjALUKA - Svjedok tužilaštva u predmetu "Galerija" Vladan Novaković kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je konzumirao kokain u stanu optuženog Danijela Todorovića.

Istakao je da je sam tražio drogu i da mu je niko nije nudio čime je izmijenio izjavu datu tokom istrage o ovom slučaju.

Osim Todorovića u predmetu "Galerija" optuženi su  Saša Lipovac, Strahinja Drinić, Mirko Radak, Ognjen Šobota i Aleksandar Grandić  svi iz Gradiške. Optuženi Radak je frizer i ima salon u Gradišci, a Grandić je profesor.

Svjedok Novaković je u istrazi, kako je rekao tužilac Dalibor Vrećo, govorio drugačije u odnosu na ono što je iznio pred sudom. Potom je pročitao izjavu u kojoj je pomenuti svjedok  izjavio da se u stanu Todorovića konzumirao kokain bez skrivanja. Svjedok  je u toj izjavi još rekao da je Todorović vadio drogu i pravio "crte" i onda bi to zajedno sa Ognjenom Šobotom konzumirao.

- Ognjen i Danijel jesu konzumirali drogu, ali tu neke stvari nisu tačne i to nije bilo u stanu kako tu piše - rekao je svjedok Novaković, koji nije mogao da objasni razliku u svojim izjavama jer, kako je rekao, ispitivanje za njega je bilo stresno.

Svjedočenjem Novakovića okončano je saslušanje predloženih svjedoka tužilaštva, nakon čega su sudu prezentovani telefonski razgovori optuženih koji su snimani tokom istrage protiv njih. Tako se u jednom od razgovora između Nikole Jankovića, koji je priznao krivicu i Radaka moglo čuti kako razgovaraju o sastanku i o doručku. Tužilac Vrećo je rekao da taj razgovor potvrđuje svjedočenje Jankovića koji je rekao da je Radaku donosio doručak i da su tom prilikom u stanu pakovali drogu.

Pomenuti Janković bio je dio optužene grupe za šverc droge i na osnovu priznanja krivice osuđen je na godinu zatvora.

Svi optužen u predmetu "Galerija" tužilaštvo tereti da su od druge polovine 2021. godine do 11. oktobra 2023. godine na području Gradiške neovlašteno nabavljali i prodavali kokain, spid, ekstazi i marihuanu. U optužnici je navedeno da je veće količine droge nabavljao Lipovac te je prodavao sam i davao drugima optuženim da je prodaju. Narkotike su optuženi, u zavisnosti od vrste i količine, prodavali po cijenama od 50 KM do 800 KM, a u jednom slučaju Todorović je od Lipovca preuzeo i prodao 20 grama kokaina za 2.000 evra.

PRIGOVORI

Advokat Saša Labotić istakao je da je izjava svjedoka Vladana Novakovića iz istrage nezakonita. Kako je pojasnio tom svjedoku ne vjeruje ni tužilac jer neke stvari koje je rekao u istrazi nisu se uopšte našle u optužnici.

Advokat Jadranko Stupar istakao je da je svjedok Novaković u izjavi iz istrage iznio neistine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana