Predložen pritvor za Subašića i Škrijelja

SRNA
Predložen pritvor za Subašića i Škrijelja

Sarajevo - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Adina Subašića i Džemala Škrijelja, koji se osumnjičeni da su počinili niz nezakonitih radnji, čime su budžet BiH oštetili za više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo je saopštilo da se osumnjičeni Subašić i Škrijelj terete da su počinili krivično djelo organizovni kriminal, u vezi sa krivičnim djelom carinska prevara, krijumčarenje, poreska utaja ili prevara, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi, protivzakonito posredovanje, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te pranje novca.

Subašić, kao organizator, a Škrijelj, kao član grupe za organizovani kriminal, osumnjičeni su da su pojedinačno i zajednički unutar grupe organizovano vršili kontejnerski uvoz tekstilne i druge robe iz Kine u BiH, pri tome vršeći niz nezakonitosti vezanih za poreske i carinske utaje, kojima je budžet BiH oštećen za više stotina hiljada KM.

Mjera pritvora je predložena zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te izvršili uticaj na svjedoke, saučesnike i prikrivače.

Prema Džemalu Škrijelju pritvor je predložen i zbog postojanja opasnosti od bjekstva.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu.

Subašića i Škrijelja juče su uhapsili ovlašteni policijski službenici Sipe, nakon čega su ih u zakonskom roku predali Tužilaštvu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana