Prebacivali krivicu jedan na drugog

Nebojša Tomašević
Prebacivali krivicu jedan na drugog

Banjaluka - Optuženi za razbojništvo Andreas Tomić (21), Dejan Vučenović (20) i Darko Milanović (22) iz Banjaluke tokom istrage međusobno su svaljivali krivicu jedan na drugog, rečeno je juče u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja optuženima.

Zapisnik o njihovom saslušanju tokom istrage pročitala je okružni tužilac Gordana Mijatović. Ona je predočila i zapisnik, kako je rekla, o priznanju krivičnog djela za optuženog Milanovića.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva, Tomić, Milanović i Vučenović se terete da su zajedno sa maloljetnim D. T. 17. maja 2010. godine oko 23 časa napali Nenada Mišića u njegovoj kući i udarili ga metalnom šipkom po glavi. Tom prilikom oteli su mu mobilni telefon.

Mišić je u sudu kazao da su mu se roditelji optuženih izvinili, kao i da on nije dobro vidio napadače.

- Spavao sam u kući u dnevnom boravku, kada me nešto trgnulo iz sna. Kada sam ustao, shvatio sam da mi je glava sva u krvi i da sam napadnut. Nisam od šoka mogao doći sebi i nikuda otići, a napadači su mi uzeli telefon pa nisam mogao nikoga zvati - rekao je Mišić i dodao da je napad prijavio tek ujutro.

Vještak tužilaštva, specijalista sudske medicine Milan Srdić, kazao je da je Mišić u napadu zadobio lake povrede.

Tomić i Milanović poznati su policiji odranije i osuđivani su zbog razbojništva. Oni su osuđeni na po dvije godine zatvora jer su 3. jula 2010. godine pretukli sugrađanina Marka Radulovića i oteli mu novac.

Odbrana optuženih, advokati Nevenka Vitomir i Jovo Pilipović predložili su saslušanje maloljetnog D. M. koji je učestvovao sa optuženima u razbojništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana