Poznato kada se nastavlja suđenje za ubistvo Krunića: Sud izdao naredbu za rekonstrukciju

Nebojša Tomašević
Poznato kada se nastavlja suđenje za ubistvo Krunića: Sud izdao naredbu za rekonstrukciju

BANjALUKA – Nastavak suđenja optuženima za teško ubistvo vlasnika kompanije „Sektor Sekjuriti“ Slaviše Krunića i njegovog pratioca i člana obezbjeđenja Žarka Pavlovića, nakon nekoliko mjeseci pauze, zakazan je za 18. oktobar.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju na 60 godina zatvora osuđeni su Benedi Đukanović zvani Bendžo i Rodoljub Gajić, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi.

Đukanović je dobio 40, a Gajić  koji je bio radnik agencije „Sektor Sekjuriti“ i čuvao suprugu i djecu ubijenog Krunića osuđen je na 20  zatvora za pomaganje u  zločinu.

Ovu presudu ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje na kome je određeno da se u predmetu treba uraditi rekonstrukcija događaja. Nakon toga je suđenje prekinuto. 

Kako saznajemo, sud je već izdao naredbu za rekonstrukciju uz pomoć 3D skenera i vještak koji će to uraditi obavio je i pregled lica mjesta, a urađeno je medicinsko  balističko vještačenje.

Rekonstrukciju događaja tražila je i odbrana optuženih i to da se radi uz pomoć 3D skenera.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u Glamočanima kod Banjaluke. Izrešetani su u službenom terencu ”tojota lend kruzer” na putu za Krunićevo porodično imanje, a u pucnjavi je teško ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić.

Kako je navedeno u optužnici, Đukanović i Baldo su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre tog 22. aprila prije pet godina. Đukanović i Kovačević su označeni kao direktni izvršioci zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana