Potvrđeno pet godina zatvora zbog pljačke pumpe

Nebojša Tomašević
Potvrđeno pet godina zatvora zbog pljačke pumpe

Banjaluka - Emir Vatrenjak (28) iz Sarajeva pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina zatvora zbog razbojništva.

Portparol ovog suda Jelena Despotović kazala je da je Vatrenjaku potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

- Vijeće je odbilo žalbe tužilaštva i odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu u potpunosti - kazala je Despotovićeva.

Prema navodima u presudi, Vatrenjak je  26. aprila  2009. godine opljačkao benzinsku pumpu "M3" u Aerodromskoj ulici u Istočnoj Ilidži. On je u objekat pumpe ušao  oko četiri časa ujutro i prijeteći nožem od radnika pumpe S. K. ukrao 280 maraka iz pazara. Poslije pljačke razbojnik je pobjegao u automobilu "opel korsa", a nakon hapšenja radnik pumpe ga je prepoznao.

Vatrenjak koji se branio sa slobode pobjegao je nakon što je protiv njega podignuta optužnica. Uhapšen je 30. juna prošle godine na osnovu potjernice na graničnom prelazu Doljani kada je automobilom "opel" ulazio u BiH.

Prije pljačke pumpe "MZ" Vatrenjak je zajedno sa svojom devojkom Melidom Z. oteo novac od troje državljana Slovenije. Slučaj se dogodio u sarajevskoj Kasindolskoj ulici kada su Vatrenjak i njegova djevojka Slovencima ponudili da ih prevezu do striptiz kluba u Ilidži, nakon što su ih pitali gdje mogu da nađu "prijateljice noći". Međutim, umjesto toga Vatrenjak je tokom vožnje izvadio pištolj, a njegova djevojka nož, i od Slovenaca su pokupili mobilne telefone i novčanike sa novcem i kreditnim karticama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana