Potvrđeno 14 godina zatvora zbog ubistva

Nebojša Tomašević
Potvrđeno 14 godina zatvora zbog ubistva

Banjaluka - Borislav Jarić (22) iz Mrkonjić Grada pravosnažno je u Vrhovnom sudu Republike Srpske osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja svoje babe Boje Jarić (86).

Portparol Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je sudsko vijeće potvrdilo presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je Jarić 4. marta ove godine osuđen na 14 godina zatvora. Jarić je u prvostepenom postupku priznao krivicu.

Prema navodima u presudi, Jarić je 18. novembra prošle godine nesrećnu staricu ubio iz koristoljublja i od nje ukrao 213 maraka.

Prije ubistva on se taksi vozilom dovezao do kuće babe Boje u selu Gornji Šehovci kod Mrkonjić Grada i dao joj 20 maraka, poslije čega je ona ušla u kuću i uputila se u spavaću sobu. Jarić je tada ušao u kuhinju, a ubrzo se pojavila i Boja, koja mu je donijela pivo. Kada se sagnula da iz ladice izvadi otvarač, on  je pivskom flašom udario u potiljak, usljed čega je pala i izgubila svijest. Tada je iz džepa njenog prsluka ukrao 213 maraka, a zatim je nogom izudarao po glavi i stomaku. Tukao je dok se nije uvjerio da je mrtva. Zatim je u potrazi za novcem ispreturao spavaću sobu. Kada nije pronašao više novca, kuću je zaključao, a ključ bacio u travu. Potom je sjeo u taksi koji ga je čekao, te se vratio u Mrkonjić Grad.

Tijelo starice pronašao je njen sin Milenko šest časova poslije zločina. U vrijeme ubistva drugi članovi porodice Jarić bili su na slavi Bojinog unuka Radivoja Eremije u obližnjem selu Bjelajci. Borislav je sin Bojinog sina Dragana, koji je kao policajac poginuo u proteklom ratu, a ona je primala invalidninu za njegovu smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana