Potvrđena oslobađajuća presuda za pokušaj ubistva

Goran Obradović
Potvrđena oslobađajuća presuda za pokušaj ubistva

BANjALUKA - Sašu Gajića (36) iz Petrova Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je oslobodio optužbe za pokušaj ubistva Velimira Mišića (27) iz Doboja, koji je u avgustu prošle godine uboden nožem u grudi u bašti kafe-bara "Morž" u Doboju.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović rekla je da je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je, u januaru, izrekao Okružni sud u Doboju.

- Na tu presudu tužilaštvo je uložilo žalbu, koja je odbijena kao neosnovana i oslobađajuća presuda je u potpunosti potvrđena - istakla je Despotovićeva.

Ovaj slučaj dogodio se 17. avgusta prošle godine u bašti kafića "Morž", a tome je prethodila kraća svađa i naguravanje između Gajića i Mišića.

- Gajić se nalazio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, jer je bio pod osrednjim dejstvom alkohola. Ipak, bio je svjestan da njegove radnje mogu da budu opasne po život druge osobe.  Bez obzira na to, on je Mišiću zadao jedan ubod nožem u lijevu stranu grudnog koša nanijevši mu tešku povredu - navedeno je u optužnici.

U obrazloženju prvostepene presude sudsko vijeće je navelo da tužilaštvo tokom suđenja nije uspjelo da dokaže da je optuženi Gajić počinio krivično djelo za koje se tereti, zbog čega je i oslobođen optužbe.

Mišić je kobne večeri došao sa društvom u kafanu "Morž" gdje su sjedjeli i pili, a u blizini njih za drugim stolom bio je Gajić sa svojim društvom. Nakon određenog vremena oni su sjeli za jedan sto i pili. Poslije toga su se posvađali i potukli, a Gajić je iz džepa izvadio ključeve na kojima je bila čakija i ubo Mišića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana