Potvrđena oslobađajuća presuda za iznudu od Roguljića

Goran Obradović
Potvrđena oslobađajuća presuda za iznudu od Roguljića

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je oslobađajuću presudu Goranu Đukiću (41) iz Banjaluke, koji je bio optužen za pokušaj iznude 55.000 maraka od banjalučkog biznismena Slavka Roguljića.

Savjet Vrhovnog suda odbacilo je kao neosnovanu žalbu Okružnog tužilaštva u Banjaluci i potvrdilo presudu koja je Đukiću u martu ove godine bila izrečena u Okružnom sudu u Banjaluci.

Tužilaštvo tako ni u svojoj žalbi nije uspjelo da ponudi dovoljno čvrste dokaze o krivici Đukića.

Prema optužnici, Đukić je bio optužen da je angažovao Radovana Lukajića, koji je u bjekstvu, i nepoznatu osobu da iznude 55.000 maraka koje Roguljić duguje Đukiću.

Lukajić i ta nepoznata osoba su 24. oktobra prošle godine ušli u Roguljićev stan u Beogradu, u kojem su ga zatvorili sa suprugom Nevenkom Roguljić i tražili novac.

U stan su ušli tako što su se predstavili kao policajci.

Kada im je Nevenka Roguljić otvorila vrata Lukajić ju je odgurnuo i sa saučesnikom ušao u stan.

Lukajić je tada rekao Roguljiću da neće izaći iz stana dok im ne preda 55.000 maraka koje duguje Đukiću.

Roguljić je zatim pozvao zeta Milorada Kovačevića i rekao mu da razgovara putem telefona sa Đukićem radi rješavanja ove situacije.

Kovačević je pozvao Đukića i rekao mu da će dug preuzeti na sebe. Poslije toga Đukić je naredio Lukajiću da puste Roguljiće.

U obrazloženju oslobađajuće presude predsjednik sudskog vijeće Okružnog suda Vesna Stanković-Ćosović rekla je da tužilaštvo nije dokazalo da je Đukić angažovao Lukajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana