Potvrđena optužnica zbog ubistva poštara

Nebojša Tomašević
Potvrđena optužnica zbog ubistva poštara

Banjaluka - Protiv Siniše Majkića (24) iz Donjih Garevaca kod Prijedora, koji se tereti da je počinio razbojništvo u kojem je ubijen poštar Draško Vidović (42), banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu.

Prema navodima u optužnici, Majkić je 8. februara ove godine sačekao poštara Vidovića na lokalnom putu Donji Orlovci - Garevci kod Prijedora u namjeri da ga opljačka.

Navodi se da je Majkić imao plastični pištolj, nož, fantomku na glavi i dvije ručne bombe.

- Kada je Vidović naišao na motociklu "tomos", Majkić je stao pred njega te mu prijetio  bombom  i tražio da mu preda novac. Vidović je tada krenuo prema njemu, a on je na njega bacio ručnu bombu. Usljed eksplozije Vidović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo - navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je Majkić tada sa  tijela poštara skinuo torbu u kojoj je bilo 20.851 maraka i krenuo da bježi. Ali  tada je naišao na M. N. kojem je zaprijetio da će ga ubiti ako mu priđe te je nastavio da bježi. Potom je aktivirao i drugu bombu. Nastavio je da bježi, ali se zaustavio u obližnjoj šumi jer je bio ranjen od eksplozije bombe koju je bacio na poštara. Tu ga je policija i uhapsila.

Majkić je bio ranjen  gelerima bombe po preponama i nogama, a  liječio se u Prijedorskoj opštoj bolnici gdje ga je čuvala policija.

Prije zločina Draško Vidović je posljednju penziju uručio  Dragi Raduloviću.

- Kao i svakog mjeseca, Draško se motociklom dovezao pred moju kuću. Uručio mi je penziju i nastavio dalje, a ja sam ušao u kuću. Nisam uspio novac ni da stavim u novčanik, a začula se eksplozija - ispričao je Drago Radulović koji je potom potom vidio tijelo nesrećnog poštara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana