Potvrđena optužnica protiv razbojnika iz Gradiške

Nebojša Tomašević
Potvrđena optužnica protiv razbojnika iz Gradiške

Banjaluka - Okružni sud Banjaluka potvrdio je optužnicu protiv Osmana Dženanovića (24) i Adema Muharemovića (38) iz Gradiške koja ih tereti za razbojništvo nad sugrađaninom Borislavom Tomićem.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio sudija Dragan Aćić, koji je kazao da je za danas zakazano ročište na kojem će razmatrati produženje pritvora optuženima.

Prema optužnici koju zastupa okružni tužilac Branko Bjelajac, Dženanović i Muharemović napali su Tomića 26. februara ove godine u ugostiteljskom objektu "Slobin ranč" u Gradišci. Tom prilikom oteli su mu "mercedes" kojim su kasnije sletjeli s puta i pričinili štetu od 1.000 maraka.

U optužnici se navodi da su Dženanović i Muharemović u "Slobinom ranču" zamolili Tomića da ih odveze kući.

- Tomić je pristao da ih vozi i krenuli su za Gradišku. Optuženi su Tomiću kazali da skrene prema naselju Žeravica. U jednom trenutku Dženanović je Tomiću opsovao srpsku majku i stavio mu nož pod grlo - navodi se u optužnici.

Nedugo zatim Dženanović i Muharemović natjerali su Tomića da stane i izađe iz vozila. Tomić je počeo da bježi, a jedan od optuženih je pokušao da ga stigne. Kada nije uspio da sustigne Tomića, vratio se u vozilo, poslije čega su optuženi "mercedesom" pobjegli u nepoznatom pravcu.

Tomić je Dženanovića i Muharemovića prijavio policiji, koja je iste večeri "mercedes" pronašla pored puta. Uviđajem je utvrđeno da su Dženanović i Muharemović sletjeli s puta i udarili u betonski stub.

Dženanović i Muharemović uhapšeni su 27. februara na području Gradiške, a optužnica protiv njih podignuta je 19. aprila ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana