Potvrđena optužnica protiv Mravka

Agencije
Potvrđena optužnica protiv Mravka

Zagreb - Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Uprave "Hrvatske elektroprivrede" /HEP/ Ivana Mravka, koja ga tereti da je prodajom jeftine struje šibenskom "TLM" i mostarskom "Aluminiju" oštetio HEP-u za 85 miliona evra.

Zbog prodaje jeftine struje u septembru prošle godine optužen je i bivši premijer i nekadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, ali je tužilaštvo poslije desetak dana vratilo optužnicu na doradu. Optužnica protiv Sanadera može biti ponovno podnesena najkasnije do septembra.

Zbog toga Županijski sud nije odlučivao o zahtjevu Mravkove odbrane da se ova optužnica spoji sa posljednjim Sanaderovim slučajem.

Optužnica protiv bivšeg šefa HEP-a podignuta je u januaru 2012. godine. Osim Mravka, optuženi su i njegov bivši savjetnik, penzionisani general Ivan Kapular, te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić.

Kapular je od Mravka navodno tražio da mu na račun HEP-a omogući ljetovanja od sedam hiljada evra. Mravak je optužen i da je u dogovoru sa Jurčićem odobrio razna plaćanja preko fiktivnih ugovora o djelu i tako mu nezakonito pribavio 17.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana