Potvrđena kazna za pokušaj ubistva dispečerke, Dejanu Kneževiću tri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Potvrđena kazna za pokušaj ubistva dispečerke, Dejanu Kneževiću tri godine zatvora

BANjALUKA - Dejan Knežević (30) iz Prijedora u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na tri godine zatvora za pokušaj ubistva dispečerke “Banjalučkog taksija” Aleksandre Perović koju je davio kablom telefona.

Vijeće Vrhovnog suda odbilo je kao neosnovane žalbe branioca optuženog i tužilaštva te je potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda Republike Srpske.

Knežević je Perovićevu napao 2. decembra 2017. godine nakon što mu je ona putem telefona, kada je pozvao taksi, rekla da nema slobodnog vozila.

On je tada otišao u njenu kancelariju i napao je tako što ju je uhvatio za ruke, a zatim uzeo slušalicu telefona koji je bio na stolu te joj kabl omotao oko vrata i počeo ga zatezati. Slušalicom ju je udarao u potiljak, pretukao je i potom pobjegao.

Specijalista sudske medicine Dalibor Nedić utvrdio je da je Perovićeva zadobila lakše povrede i da je na vratu imala tragove nagnječenja te je u toku suđenja pojasnio da su takvi tragovi mogli nastati od kabla.

Knežević je ranije u svjedočenju istakao da nije želio da ubije Perovićevu i naglasio da joj nije omotao kabl oko vrata niti je davio, kako je bilo navedeno u optužnici.

Aleksandra Perović je nakon izrečene prvostepene presude izjavila da je zadovoljna visinom kazne. Ona je tokom ranijeg svjedočenja pojasnila da se broj optuženog nalazio u tabeli “nepoželjni”, gdje su upisane mušterije koje često pijane zovu taksi ili zbog istovremenog zvanja više službi.

Branilac optuženog Kneževića, advokat Marko Mikeš najavio je da će uložiti apelaciju na presudu jer smatra da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana