Popio deset piva pa automobilom usmrtio pješaka

Goran Obradović
Popio deset piva pa automobilom usmrtio pješaka

MOSTAR - Saslušanjem vještaka juče je u Kantonalnom sudu u Mostaru nastavljeno suđenje Vjekoslavu Krtaliću (48) koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak.

U optužnici se navodi da je Krtalić automobilom pregazio pješaka Želimira Glavaša na putu u naselju Hodbina kod Mostara. Nesreća se dogodila u noći između 31. decembra i 1. januara ove godine. Krtalić se vraćao kući sa proslave dočeka Nove godine. Nesrećni Glavaš je od zadobijenih povreda preminuo u mostarskoj bolnici tri dana poslije nesreće.

- Optuženi je na dan nesreće popio od 10 do 12 piva. Družio se sa prijateljima. Čitav dan su pili. Poslije toga je sjeo u automobil i krenuo kući. Nije imao suvozača, a nije bio u mogućnosti da nekog zamoli da ga poveze budući da je bila u toku proslava dočeka Nove godine - rekao je vještak neuropsihijatrijske struke Dževad Pašić.

Sudski vještak za saobraćaj Ramiz Tiro rekao je da se nesreća dogodila na neosvjetljenom dijelu puta.

- Prema pronađenim tragovima, vozač je refleksno reagovao kada je ugledao pješaka na putu. Odmah je počeo da koči i da bježi u desnu stranu. On je reagovao kako bi uradilo i 99 odsto vozača u ovoj situaciji. Vidio je opasnost i odmah je počeo da bježi od nje. Da je optuženi vozio dozvoljenom brzinom, on bi uspio na vrijeme da zakoči i do nesreće ne bi ni došlo. Vozio je 82 kilometra na čas, na dijelu puta na kojem je brzina ograničena na 50 km/čas - istakao je Tiro.

On je rekao da su za nesreću zajedno odgovorni i vozač, koji je vozio prebrzo, i pješak koji je nepažljivo prelazio ulicu.

Vještak Enera Čavčić rekla je da je kod Krtalića poslije nesreće pronađeno 1,78 promila alkohola u krvi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana