Policajcu dileru droge pet mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Policajcu dileru droge pet mjeseci zatvora

Banjaluka - Policajac Centra javne bezbjednosti Banjaluka Slavko Đurić, koji je optužen da je zajedno sa kolegama policijskim inspektorom Srđanom Radulovićem i drugima organizovano preprodavao drogu, osuđen je na pet mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Đurić zaključio s Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske. Ovaj sporazum juče je nakon razmatranja prihvatio sudija za prethodno saslušanje banjalučkog Okružnog suda.

U sudu su objasnili da je Đuriću izrečena kazna ispod zakonskog minimuma, jer je on sarađivao s tužilaštvom i pomogao u otkrivanju ostalih optuženih. Prema presudi, Đurić je bio član organizovane grupe za preprodaju droge na području Banjaluke, kojom je rukovodio policijski inspektor Srđan Radulović. Ova grupa drogu je prodavala od početka 2011. godine do oktobra 2013. godine. Đurić je nakon hapšenja priznao krivicu i pristao da svjedoči protiv ostalih optuženih. U ovom slučaju osuđeni su Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora. Osim njih, osuđeno je još pet policijskih službenika na 31 mjesec zatvora. Radulović je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 godina i pet mjeseci, Kovačević na šest godina i pet mjeseci, a Stijak na pet godina i pet mjeseci zatvora.

Prema presudi, pomenuta grupa uz pomoć posrednika i saradnika prodala je oko osam kilograma heroina i 6,7 kilograma marihuane i zaradila oko 117.000 maraka. Njihovi saradnici drogu su prodavali i kod Osnovne škole "Branko Ćopić" u Boriku u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana