Podignuta optužnica za brutalno ubistvo Banjalučanina

Nebojša Tomašević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Dragan Jelača (48) iz Čelinca, David Kostić (46) i Valentina Stojanović (20) iz Laktaša optuženi su za teško ubistvo Saše Kisina (49), koga su brutalno pretukli u napuštenoj kući u Banjaluci.

Optužnicu protiv njih podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. Terete ih da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo.

Prema optužnici, zločin se dogodio 13. maja ove godine oko 21 čas u ulici Jovana Dučića u Banjaluci. Kako se navodi Jelača, Kostić i Stojanovićeva su Kisina ubili iz koristoljublja, kao saizvršioci.

- Optuženi su zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri da od njega oduzmu novčanik s novcem i da ga liše života napali Kisina u napuštenoj kući, koju su neovlašteno koristili. Nakon verbalnog sukoba sa oštećenim fizičkom snagom su, udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu, nanijeli višestruke povrede usljed koji je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske - navodi se u optužnici,  i dodaje da su mu nakon batinanja uzeli novčanik.

Pojašnjava se da su žrtvi nanijeli povrede u vidu preloma kostiju lica, krova i osnovice lobanje, prelome rebara i druge povrede usljed kojih je nastupio teški traumatski hipovolemični šok pa je u 3.25 časova podlegao u UKC Srpske.

Optuženi su poznati kao skitnice, sklone konzumaciji narkotika i alkohola. U vrijeme svi su bili pod dejstvom alkohola i Jelači je izmjereno 2,4 g/kg u krvi, Stojanovićevoj 1 g/kg, a Kostiću 1,72 g/kg.

Ovaj zločin otkriven je kada su mještani u ulici Jovana Dučića čuli galamu iz kuće u kojoj su bili pomenuti i pozvali policiju.

Patrola  je brzo došla i  u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su zatečeni u kući i na obući i odjeći su im bili vidljivi tragovi krvi. Trojac je po tom uhapšen,  a Kisin je preminuo u bolnici.

Tokom saslušanja u tužilaštvu Jelača je optužio Kostića i Valentinu da su pretukli Kisina. On je ispričao da su on i žrtva živjeli u toj kući, a da je kobnog dana Stojanovićevu i Kostića sreo u javnoj kuhinji i pozvao da prespavaju.

Poznat

Osumnjičeni Jelača je poznat policiji po raznim prestupima i više puta je hapšen i saslušavan, a  bio je svjedok sličnog ubistva 2019. godine. Privođen je u akciji u akciji ”Klub” zbog sumnje da je zajedno sa M.M. navodio maloljetnice na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" iz Banjaluke. Drugo dvoje osumnjičenih nisu poznati po krivičnim djelima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana