Podignuta optužnica protiv devet dilera

G. O.
Podignuta optužnica protiv devet dilera

Sarajevo - Protiv Zorana Veličkovića i još osam osoba koji su uhapšeni zbog sumnje da su se bavili prodajom narkotika Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu.

Veličković i saradnici uhapšeni su 19. februara ove godine u policijskoj akciji pod nazivom "Malta".

Optužnica je osim Veličkovića podignuta i protiv Senada Came, S. D., I. I., F. Č., D. P., E. B., E. L. i M. D., a osumnjičeni su da su kao članovi kriminalne grupe, organizovali nabavku, proizvodnju i prodaju marihuane i heroina na području cijele BiH.

- Oni su na području kantona Sarajevo i drugim mjestima  od polovine 2013. do februara ove godine postali pripadnici organizovane kriminalne grupe kojom je rukovodio Veličković, a koja se bavila nabavkom i prodajom narkotika - navedeno je u optužnici.

U akciji "Malta" tada su uhapšena i dvojica pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo E. L. i I. K., koji se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i odavanje službene tajne.

Prema tada nezvaničnim informacijama policija je duže vrijeme pratila i prisluškivala osumnjičene i tom prilikom prikupila veći broj dokaza da su se osumnjičeni bavili krivičnim djelima koja su im stavljena na teret.

Prilikom hapšenja policija je pronašla određenu količinu narkotika i veći broj dokaza protiv uhapšenih.

Većina uhapšenih su odranije poznata policiji po brojnim krivičnim djelima.

Optužnica sa dokazima proslijeđena u Kantonalni sud u Sarajevo na potvrđivanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana