Počelo suđenje za silovanje djevojke

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje za silovanje djevojke

Prijedor - Suđenje Mili Drobcu (24) i Dušku Bašiću (23) iz Novog Grada koji su optuženi za silovanje J. L. (20) iz Prijedora počelo je u petak u Okružnom sudu Banjaluka.

Suđenje je odlukom predsjednika sudskog vijeća Vesne Stanković-Ćosović zatvoreno za javnost zbog zaštite žrtve.

Drobac i Bašić su optuženi da su djevojku silovali u noći između 10. na 11. avgusta ove godine. U Okružnom tužilaštvu zbog osjetljivosti slučaja nisu mogli da otkrivaju detalje optužnice.

Silovana djevojka ranije je medijima ispričala da su je napali i silovali poznanici na livadi u Svodni kada je sa svadbe krenula u toalet.

- Ne mogu da vjerujem da su oni to mogli uraditi. Poznavala sam ih odranije i nikada ne bih pomislila da će mi to uraditi. Čak smo bili u istom društvu na svadbi. Kada sam izašla krenuli su za mnom i napali me u mraku. Oborili su me na zemlju i uradili to što su uradili - ispričala je djevojka.

Ona je rekla  da je vrištala i dozvolama pomoć, ali da je niko nije čuo.

- Tukli su me i ubrzo sam izgubila svijest. Probudila sam se sa modricama po tijelu. Džemper na meni bio je pocijepan, majica je bila sva od blata, noga me je strašno boljela i jedva sam došla do bakine kuće - ispričala je žrtva.

Iako je htjela da prećuti šta se dogodilo, sestra je uspjela da je nagovori da silovanje prijavi policiji. Prema Krivičnom zakonu RS Bašiću i Drobcu prijeti kazna do 15 godina zatvora.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana