Počelo suđenje Elezovim saradnicima

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Elezovim saradnicima

Sarajevo - Suđenje Vasi Ljubibratiću (39) iz Trebinja i Davoru Mandiću (39) iz Sarajeva, optuženima za organizovani kriminal u okviru predmeta "Lutka", počelo je u petak u Sudu BiH.

Sudi im se u odvojenim predmetima pred istim vijećem, kojem predsjedava sudija Biljana Ćutković.

Ljubibratića optužnica između ostalog tereti da je učestvovao u pljački 2,2 miliona evra Privredne banke Sarajevo, te u razbojništvu u sarajevskoj Pošti 2, kada je odneseno 668.000 maraka. Mandića tužilaštvo tereti da je dio novca od 2,2 miliona evra ukradenih tokom pljačke transporta Privredne banke Sarajevo stavljao u legalne tokove i ulagao u berzu.

Na početku suđenja Mandiću tužilac Džermin Pašić naveo je imena svjedoka koje namjerava da sasluša i tražio da se ranije dati iskazi u predmetu "Lutka" ne čitaju. Mandićev advokat Kadrija Kolić se sa tim prijedlogom saglasio. Međutim, nakon što je tužilac kazao da na sljedećem ročištu namjerava da reprodukuje i prisluškivane razgovore između optuženih, odbrana je povukla saglasnost koju je dala. Na suđenju Ljubibratiću tužilac Saša Sarajlić je naveo da će optužba izvesti 204 dokaza. Odbrana je navela da će svoje dokaze najaviti nakon što tužilaštvo izvede svoje. Ljubibratić i Mandić povezuju se s grupom Darka Eleza, kojoj se na teret stavlja pljačka 2,2 miliona evra prilikom transporta novca Privredne banke 2006. godine u sarajevskom naselju Nedžarići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana