Po 5.000 KM za lažnu tombolu

Nebojša Tomašević
Po 5.000 KM za lažnu tombolu

Banjaluka - Petorica optuženih za falsifikovanje tombolskih listića koji nisu imali odobrenje Republičke uprave za igre na sreću zaključili su sporazume o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom RS.

Krivicu su priznali: vlasnik štamparije u Trnu kod Laktaša Nedeljko Ivanković, zatim Janko Ivanković, Milivoje Ivanković, te braća Mario i Mladen Ivanković. Ovi sporazumi biće razmatrani 4. jula.

Izvor blizak istrazi je rekao da je tim sporazumima predviđeno da oni budu osuđeni na novčane kazne od po 5.000 maraka. Oni se terete da su duže vrijeme falsifikovali kartice za tombolu i puštali ih u promet u tombolama. Kartice su štampane u štampariji vlasništvo Nedeljka Ivankovića. Mario i Mladen su sinovi vlasnika banjalučkog kluba "Del kapo" Milana Ivankovića koji je osuđen zbog trgovine ljudima radi vršenja prostitucije i nelegalnim organizovanjem igara na sreću. Milivoje mu je brat, a Nedeljko i Janko rođaci.

Veći dio falsifikovanih kartica su korišćene u tombolama vlasništvo Milana Ivankovića u banjalučkom naselju Obilićevo i u Doboju.

Svi su uhapšeni u akciji "Kubikus 2" krajem prošle godine. Akcija je pokrenuta zbog falsifikovanja kartica za tombolu, a slučajno je otkriven lanac prostitucije u koji je umiješan Milan Ivanković. On je zbog organizovanja prostitucije i nelegalnih igara na sreću osuđen na šest mjeseci zatvora u januaru ove godine u banjalučkom Okružnom sudu i na novčanu kaznu od 60.000 maraka. Obavezan je i da vrati 50.000 maraka koje je stekao krivičnim djelom. U ovom slučaju zbog pomaganja u prostituciji osuđen je i recepcioner u banjalučkom hotelu "Talija" Milan Regodić, takođe na šest mjeseci zatvora i obavezan je da vrati 1.000 maraka nelegalno stečene koristi. Prema presudi Milan Ivanković je organizovao prostituciju u elitnim banjalučkim hotelima među kojima je i hotel "Talija".

Studentkinje

Djevojke koje je Milan Ivanković angažovao za prostituciju za usluge su dobijale oko 100 evra po jednom času ukoliko su se prostituisale u Banjaluci, a tarifa je bila skuplja za usluge izvan grada. Prostitucija se odvijala uglavnom u hotelima, ali i po iznajmljenim stanovima, vilama i na jahtama banjalučkih biznismena po inostranstvu. Većina djevojaka su studentkinje 1991. i 1992. godište, ali je bilo i nekoliko maloljetnica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana