Pljačkašu starca dvije godine zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu starca dvije godine zatvora

Banjaluka - Radoslav Knežević iz Kneževa osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pljačke sugrađanina Milutina Veleušića (75), dok je Siniša Knežević oslobođen optužbe usljed nedostatka dokaza.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić.

Prema presudi, Radoslav Knežević je opljačkao Veleušića 2. maja 2011. godine zajedno sa zasad nepoznatom osobom.

U presudi je navedeno da su oni tog dana "golfom 2" popriječili put "renou" kojim je upravljao Veleušić i koji je zbog toga sletio u kanal. Tada su mu pomogli da izvuče automobil na put tako što je Radoslav sjeo za volan i upravljao vozilom. Veleušić je njemu i saučesniku dao 10 maraka, ali su oni tražili 20, pa je Veleušić otišao kući. Međutim, razbojnici su krenuli za njim i pratili ga do njegove kuće u mjestu Palež u Rađićima kod Kneževa. Kada je Veleušić izašao iz vozila, odgurnuli su ga i on je pao i udario glavom o obližnju šljivu. Tad su mu iz spoljašnjeg džepa kaputa uzeli 150 KM i pobjegli prema Banjaluci.

Obrazlažući presudu sudija Pantić je kazala da je vijeće utvrdilo da ima dovoljno dokaza za kaznu Radoslavu, dok optužba nije dokazala da je Siniša učestvovao u razbojništvu.

- Tragovi patika optuženog Radoslava poklapaju se sa onim nađenim na mjestu događaja, a osim toga, njega je prepoznao svjedok Momčilo Brborović - rekla je Pantićeva i dodala da je sud Radoslavu ublažio kaznu, jer je cijenio olakšavajuće okolnosti i protek vremena od izvršenja djela.

Advokat obojice optuženih Jevto Janković je najavio žalbu i naveo da su obojica trebalo da budu oslobođena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana