Pljačkašu pumpi i banaka 13 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu pumpi i banaka 13 godina zatvora

Banjaluka - Igor Repajić (22) iz Laktaša osuđen je pravosnažno u Vrhovnom sudu RS na 13 godina zatvora zbog više razbojništava i pokušaja razbojništava koje je počinio na području Banjaluke i Doboja.

Presudom su objedinjene kazne izrečene Repajiću u okružnim sudovima u Doboju i Banjaluci.

Repajić je u Okružnom sudu u Doboju osuđen 30. oktobra prošle godine na pet godina zatvora zbog pljačke benzinske pumpe "Nešković" u Derventi, iz koje je ukrao 11.283 marke, te na tri godine i šest mjeseci zbog pokušaja razbojništva koje je počinio u Doboju.

Dobojski sud je pomenute kazne objedinio sa presudom od šest godina i šest mjeseci zatvora na koju je osuđen u banjalučkom Okružnom sudu zbog razbojništva i pokušaja razbojništva, te mu izrekao kaznu od 13 godina zatvora. Ovu kaznu potvrdilo je vijeće Vrhovnog suda RS.

Prema presudi banjalučkog Okružnog suda, Repajić je 11. januara prošle godine u večernjim časovima, prijeteći automatskom puškom, ukrao 400 marka iz marketa "Konzum" u ulici Petra Preradovića u ovom gradu. Istog dana u jutarnjim časovima pokušao je da opljačka Unikredit banku u banjalučkom naselju Nova varoš. Prije toga, 10. januara pokušao je da opljačka NLB banku u banjalučkom naselju Rosulje. Oba puta je pobjegao kada su radnice u banci aktivirale alarm.

Sve pljačke počinio je maskiran kapom i maramom i naoružan automatskom puškom sa skraćenim kundakom, zbog čega mu je na teret stavljeno nedozvoljeno držanje oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana