Pljačkašu pumpe tri i po godine zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu pumpe tri i po godine zatvora

Banjaluka - Siniša Savić (21) iz Kotor Varoša pravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora u Vrhovnom sudu RS zbog pljačke benzinske pumpe “Nestro petrol” i pokušaja pljačke sportske kladionice “Bet lajv” u Kotor Varošu.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo žalbu Savića na izrečenu presudu u Okružnom sudu Banjaluka.

- Žalba je odbijena jer je sud utvrdio da je neosnovana. Saviću je prvostepeni sud za pljačku benzinske pumpe i pokušaj pljačke kladionice izrekao po dvije godine zatvora, a nakon toga mu je izrečena jedinstvena kazna od tri i po godine. Vijeće Vrhovnog suda je nakon razmatranja žalbe ovakvu presudu potvrdilo - objasnila je Despotovićeva.

Prema presudi, Savić je pumpu “Nestro petrol” u Kotor Varošu opljačkao 2. decembra 2014. godine 20 minuta iza ponoći. On je tada, prijeteći pištoljem, od radnika na pumpi oteo 400 maraka. Bio je maskiran i imao je fantomku na glavi. Nakon te pljačke je pobjegao, a samo deset dana kasnije, 12. decembra, pokušao je da opljačka kladionicu “Bet lajv” u ulici Cara Dušana u Kotor Varošu. Toga dana je opet maskiran ušao u kladionicu oko 17.45 časova i radnici zaprijetio pištoljem, tražeći da mu preda novac iz pazara. Međutim, u tom trenutku u kladionici se nalazio policajac u civilu, koji ga je spriječio u pljački. Policajac je iskoristio nepažnju razbojnika, te uspio da ga savlada i otme mu oružje. Tom prilikom u kladionici je ispaljen hitac iz pištolja, ali niko nije povrijeđen.

Savić je tada i uhapšen. On je policiji poznat odranije po činjenju krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana