Pljačkašu potvrđene četiri godine zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašu potvrđene četiri godine zatvora

Banjaluka - Dražen Zoranović (24) iz Obudovca kod Šamca pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na četiri godine zatvora zbog učešća u oružanoj pljački 3.000 maraka iz jedne prodavnice u Obudovcu.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović je kazala da je Zoranoviću izrečena kazna nakon razmatranja žalbi odbrane i tužilaštva na prvostepenu presudu dobojskog Okružnog suda.

- Vijeće je te žalbe odbilo kao neosnovane i nakon toga je potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju - rekla je Despotovićeva.

Zoranović je u dobojskom Okružnom sudu osuđen 11. decembra prošle godine, jer je učestvovao u pljački prodavnice u Obudovcu. On je sa još tri osobe P. F, I. Z. i Ž. A. sa područja Šamca počinio razbojništvo 16. decembra 2011. godine. Tada su ukrali 2.550 KM, 200 evra i 40 kuna. Prema presudi, Zoranović je obezbijedio oružje, odnosno gasni pištolj za ovu pljačku.

Pored ove, mladić iz Obudovca ima i presudu na osnovu koje treba da odleži tri i po godine zatvora zbog šverca droge. Tu presudu mu je izrekao banjalučki Okružni sud 14. decembra prošle godine. Prema presudi, drogu je švercovao zajedno sa Željkom Đakovićem iz Kostajnice i licem po imenu Spasoja. Navedeno je da su se Zoranović i Đaković 8. decembra 2014. godine u Gradišci dogovorili o prodaji marihuane po cijeni od 1.500 evra s prikrivenim istražiocem pod imenom "Dragan". Nakon tog dogovora 30. januara ove godine "Draganu" su prodali 895 grama marihuane za 2.900 maraka na parkingu benzinske pumpe "Božić petrol" u Obudovcu kod Šamca. Zoranović i Đaković 9. februara 2015. prodali su još kilogram marihuane za 1.450 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana