Pljačkašima zlatare potvrđeno 11 godina zatvora

N. T.
Pljačkašima zlatare potvrđeno 11 godina zatvora

Banjaluka - Nahid Selman i Emir Uzunović iz Zenice osuđeni su u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno na 11 godina zatvora zbog pljačke zlatare "Uspomena" u Novoj Topoli kod Gradiške, iz koje su ukrali zlatni nakit vrijedan 30.000 maraka, potvrdila je portparol ovog suda Jelena Despotović.

Selman je osuđen na šest, a Uzunović na pet godina zatvora.

Vrhovni sud je ovom odlukom potvrdio presudu koju je Selmanu i Uzunoviću izreklo Vijeće banjalučkog Okružnog suda kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić 15. aprila ove godine. 

Prema navodima u presudi, Selman i Uzunović su 13. oktobra prošle godine opljačkali zlataru "Uspomena", iz koje su odnijeli oko 400 grama zlata vrijednog više od 30.000 maraka. Tada je Selman ušao u zlataru i od vlasnice Zorke Vasiljević zatražio da mu pokaže zlato.

Kada je ona izvukla tacnu s nakitom, poprskao je sprejom u oči, udario pesnicom i uzeo zlato. Potom je izašao iz zlatare i sjeo u "ford fokus" u kojem ga je čekao Uzunović.

Vasiljevićeva je u sudu tokom svjedočenja potvrdila da  je  Selman, kada je ušao u zlataru, prvo tražio da mu pokaže lančiće. Kada je ona dohvatila tacnu u namjeri da pokaže nakit, Selman je poprskao sprejom u oči i udario po glavi četiri puta. Vasiljevićeva je tokom svjedočenja rekla da je zapamtila oči napadača Selmana i da joj je najteže bilo što je sa njom bila unuka od četiri godine, koja se sakrila i rasplakala od straha. Selman i Uzunović su uhapšeni 15. oktobra prošle godine u Zenici.

Optuženi Emir Uzunović je u pritvoru u KPZ Banjaluka pokušao samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana