Pljačkašima zlatara u Jajcu 17 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pljačkašima zlatara u Jajcu 17 godina zatvora

Travnik - Banjalučani Aleksandar Babić (24) i Zoran Piljagić (36) osuđeni su na po šest godina, a njihov sugrađanin Siniša Vasiljević (33) na pet godina zatvora u Kantonalnom sudu u Travniku zbog pljačke zlatara "Gabi" i "Gold" u Jajcu, tokom koje je poginuo njihov saučesnik Stojan Knežević iz Banjaluke.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio branilac Babića advokat Branko Gudalo koji je rekao da je svoj trojici ukinut pritvor.

Gudalo je kazao da je presudi prethodio sporazum o priznanju krivice koji su sva trojica optuženih zaključili sa Kantonalnim tužilaštvom.

Prema presudi, Babić, Piljagić i Vasiljević su zlatare "Gabi" i "Gold" opljačkali 3. maja ove godine u jajačkoj ulici ZAVNOBIH-a. Navodi se da su oko 3.30 časova provalili u zlatare i iz njih iznijeli dva ogromna sefa puna zlatnog nakita i drugih dragocjenosti. Sefove su natovarili u "pasat karavan" zelene i "pasat" crvene boje. Tokom pljačke u jednoj zlatari se oglasio tihi alarm, pa je policija odmah krenula da interveniše i zatekla ih je na djelu te pozvala da se predaju. Tada su optuženi iz automatskih pušaka zapucali na policijsku patrolu.

Policija je uzvratila vatru i tom prilikom ubijen je njihov saučesnik Stojan Knežević u trenutku kada je sjedao za volan zelenog "pasata". U ovom međusobnom obračunu ispaljeno je više od 50 metaka. Tokom pucnjave optuženi Babić, Vasiljević i Piljagić uspjeli su da pobjegnu crvenim "pasatom", ali su ostali bez plijena jer im je iz "pasata" ispao metalni sef težak stotine kilograma. Policija je odmah krenula za njima i u Šipovu je pronašla "pasat", a oni su uhapšeni u Banjaluci. Tada je privedeno više osoba koje su im pomogle u bjekstvu.

Prema nezvaničnim informacijama, u pljački je sa njima učestvovao i Zlatko Piljagić, koji je pješke pobjegao prema rijeci Vrbas. On se od tada nalazi u bjekstvu.

Babić, Vasiljević i Zoran Piljagić poznati su policiji kao počinioci krivičnih djela i imaju bogate dosijee.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana