Pljačkaši pumpe odali svog vozača

Nebojša Tomašević
Pljačkaši pumpe odali svog vozača

Banjaluka - Radivoje Lekić i Bogdan Davidović iz Laktaša, koji su osuđeni zbog pljačke benzinske pumpe "Kristal trejd" u Trošeljima kod Gradiške, odali su policiji da je s njima u pljački učestvovao i Dragan Čalakić.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu izjavio policijski inspektor iz Gradiške Bojan Mišetić.

Lekić i Davidović priznali su krivicu na osnovu koje su i osuđeni na ukupno pet godina i tri mjeseca zatvora. Lekić je dobio dvije godine i osam mjeseci, a Davidović dvije godine i sedam mjeseci zatvora. Čalakić nije želio da prizna, pa je sudski postupak protiv njega odvojen.

- Davidović i Lekić opisali su kako su počinili razbojništvo. Lekić je kazao da ih je do pumpe dovezao Čalakić i nakon pljačke odvezao kući - rekao je Mišetić na početku suđenja optuženom Čalakiću.

Radnik, koji je u vrijeme pljačke bio na pumpi, Milan Vukić je kazao da su razbojnici odnijeli od njega ukupno 450 maraka. Prema optužnici Davidović, Lekić i Čalakić benzinsku pumpu "Kristal trejd" opljačkali su 1. marta. Bili su maskirani i naoružani automatskom puškom, koju je nosio Lekić. Do pumpe su došli "fijat bravom", kojim je upravljao Čalakić i koji je tokom pljačke ostao u vozilu ispred pumpe. Davidović i Lekić su maskirani ušli u pumpu, napali radnika Vukića i oteli mu 400 maraka, mobilni telefon i kasu s sitnim novcem. Davidović je Vukića udario više puta. Nakon pljačke su pobjegli, a ukradeni novac podijelili su na jednake dijelove.

Čalakić je osuđivan, a trenutno se nalazi na izdržavanju šestomjesečne kazne, na koju je osuđen jer hicem iz automatske puške ranio u nogu poznanika Đuru Ubiparipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana