Pljačkaš benzinske pumpe priznao krivicu

Nebojša Tomašević
Pljačkaš benzinske pumpe priznao krivicu

Banjaluka - Nikola Stojaković (20) iz Banjaluke u banjalučkom Okružnom sudu priznao je da je opljačkao benzinsku pumpu “Nestro petrol” u ulici Krajiških brigada u Banjaluci iz koje je ukrao 1.660 maraka.

On je pljačku priznao na ročištu o izjašnjenju o krivici pa će sudija za prethodno saslušanje u narednim danima predmet uputiti Sudskom vijeću. Ono će razmotriti dokaze protiv Stojakovića i donijeće presudu.

Prema optužnici, Stojaković je pumpu opljačkao 25. novembra zajedno sa maloljetnim D. S. (16).

U kancelarije pumpe ušao je samo Stojaković i pumpu je opljačkao za svega 20 sekundi, nakon čega je pobjegao prema naselju Sime Matavulja, gdje ga je čekao saučesnik.

Stojaković je uhapšen mjesec nakon pljačke. Prije njega uhapšen je maloljetnik. Saslušanjem D. S. i daljom istragom utvrđeno je da je imao pomagača.

Policija je kod njih pronašla predmete koji su korišćeni za vrijeme pljačke. Riječ je o odjeći, pištolju, kapi fantomki i dijelu novca.

Pumpa “Nestro petrol” na banjalučkom zapadnom tranzitu i ranije je bila na meti razbojnika, koji su na sličan način otimali novac od radnika. Veća pljačka ove pumpe zabilježena je 31. decembra 2013. godine kada su dvojica pljačkaša odnijeli 21.780 maraka.

Benzinske pumpe “Nestro petrol” prošle, ali i ove godine, bile su često na meti pljačkaša. Poslovnica ove pumpe u banjalučkom naselju Srpske toplice opljačkana je i u utorak kada je razbojnik ukrao 2.500 maraka. Takođe je i ova pumpa bila česta meta razbojnika, a posljednji put je pljačkana u novembru prošle godine kada je razbojnik ukrao 2.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana