Pijanu hostesu silovali u noćnom klubu?

Nebojša Tomašević
Pijanu hostesu silovali u noćnom klubu?

BANjALUKA - Banjalučanka Z. P. koju su prema optužnici Okružnog tužilaštva silovali Hajrudin Barjaktarević i Izet Hasanović iz Gradiške u noćnom klubu "Kraš" u gradu na Savi, prijateljima i osobama koje su je dovezli u klub nije se žalila da je napastvovana.

Bivši pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS Bojan Marić i Dragoslav Bošković koji su se sa Z. P. kobne  večeri  družili izjavili su da im ona nikad nije rekla da je silovana.

- Djevojka i njena prijateljica B. M. radile su kao hostese promociju pića u "Krašu" . Družio sam se s njima i odvezao sam ih dole. Tokom promocije obje su se napile. U jednom trenutku B. M. je došla u prostoriju gdje su uzimale piće za promociju i tu je zaspala, a Z. P. je nastavila da radi i u jednom momentu je negdje nestala. Našao sam je u prostoriji iza šanka kako pijana leži. Vidjelo se da je povraćala, a pitao sam je šta je bilo ona je kazala: 'ništa vozi me kući' - ispričao je Bošković.

Prijateljica silovane  Z. P, Slađana Majstorović kazala je da je čula da je ona pretučena, a u policiji su joj rekli da je i silovana. Međutim  naglasila je da joj Z. P. nije potvrdila da je silovana i pretučena.

Juče je svjedočila i žrtva silovanja Z. P., ali njeno svjedočenje bilo je zatvoreno za javnost.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Barjaktarevića i Hasanovića da su počinili obljubu nad nemoćnim licem. Prema optužnici oni su obljubu počinili nad Z. P. 7. juna 2013. godine u noćnom klubu "Kraš" u Gradišci. Zbog osjetljivosti slučaja detalji optužnice nisu javno objavljeni. U ovom slučaju zbog pomaganja učiniocu krivičnog djela poslije silovanja bili su uhapšeni sadašnji svjedoci Marić i  Bošković. Oni su izjavili da je prijava koja je u ovom slučaju protiv njih podnesena u tužilaštvu odbačena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana