Pijan vozio audi i usmrtio vozača golfa

Nebojša Tomašević
Pijan vozio audi i usmrtio vozača golfa

Istočno Sarajevo - Bojan Đerić (34) iz Sokoca osuđen je na tri godine zatvora u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Draženko Brklja (41) iz Bratunca.

Đeriću je osim kazne izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od godine. U izrečenu kaznu zatvora Đeriću je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Kako se navodi u presudi, Đerić je nesreću izazvao 27. aprila 2013. godine u Hanićima kod Han Pijeska. On je, u stanju teškog pijanstva, "audijem" prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario u "golf 2", u kojem je bio Brklja sa porodicom. Usljed stravičnog sudara Brklja je izgubio život, a povrijeđeni su članovi njegove porodice, majka R. B., supruga B. M. i maloljetne kćerke B. J., B. T. i B. D. Vozač "audija" Đerić i njegov saputnik brat Milan i još jedan saputnik nisu teže povrijeđeni.

U presudi se navodi da se Đerić u trenutku nesreće kretao iz pravca Žljebova prema Han Pijesku i da svoj automobil nije držao bliže desnoj ivici kolovoza, da bi, s obzirom na osobine puta i brzinu vozila, izbjegao nesreću i ugrožavanje drugih. Još se dodaje da je Đerić vozio neregistrovan automobil i da je u vrijeme nesreće u krvi imao 2,23 promila alkohola. Očevici ove nesreće su ispričali da je prizor nesreće bio stravičan i da su automobili gotovo uništeni. Oni su kazali da je "audi" u trenutku nesreće preticao drugi automobil i udario u "golf 2". *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana