Pijan brzo vozio i izazvao tragediju

Nebojša Tomašević
Pijan brzo vozio i izazvao tragediju

Banjaluka - Vozač "seat kordobe" Zoran Mihaljica (30) iz Mrkonjić Grada, koji je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Goran Galešić, mogao je izbjeći udar u pješaka da se kretao u granicama dozvoljene brzine.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Mihaljici kazao vještak saobraćajne struke Nedeljko Vučen.

- Utvrdio sam da je u trenutku nesreće vozač "kordobe" išao između 60 i 80 kilometara na čas, a na putu nema tragova da je kočio. U ulici Sime Šolaje u Mrkonjić Gradu, gdje se desila nesreća, brzina je ograničena na 40 kilometara na čas. Da je vozač vozio brzinom do 50 kilometara na čas i da je počeo kočiti čim je uočio pješaka, a mogao je da ga uoči na 35 metara daljine, izbjegao bi udar u njega. U vrijeme nesreće bila je kiša i loše vrijeme, ali je ulica bila osvijetljena - objasnio je vještak Vučen i dodao da je na nesreću uticalo i to što je vozač bio pijan.

Vještak hemijsko-biološke struke Veselka Bjelaković je utvrdila da je vozač Mihaljica u trenutku nesreće u krvi imao 2,63 promila, što odgovara teškom pijanstvu. Ona je kazala da je i pješak Galešić bio pijan i u krvi imao 1,73 promila alkohola, što odgovara stadijum srednjeg pijanstva.

Prema optužnici, nesreća se dogodila 15. maja prošle godine oko 21.50 časova u ulici Sime Šolaje u Mrkonjić Gradu. Optuženi Mihaljica je tada, vozeći pijan i nedozvoljenom brzinom oko 70 kilometara na čas, "seat" kordobom" udario pješaka Galešića i usmrtio ga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana