Petorici Ivankovića 21.000 KM kazne

Nebojša Tomašević
Petorici Ivankovića 21.000 KM kazne

Banjaluka - Petorica Ivankovića, optuženih za falsifikovanje tombolskih listića koji nisu imali odobrenje Republičke uprave za igre na sreću, osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na novčane kazne u ukupnom iznosu od 21.000 maraka.

Milivoju, Janku i Mladenu Ivankoviću izrečene su kazne od   po 5.000 KM, a Mariju i Nedeljku Ivankoviću od po 3.000 maraka. Presudi su prethodili sporazumi o priznanju krivice koje su optuženi zaključili sa Specijalnim tužilaštvom RS.

Specijalni tužilac Mladen Mitrović je objasnio da su više novčane kazne za Milivoja, Janka i Mladena predviđene jer su bili poslovođe u tomboli.

Prema navodima u presudi, oni se terete da su od novembra 2011. do 8. oktobra 2012. godine u objektima tombole "Tim plus" po nalogu vlasnika i direktora tombole Milana Ivankovića stavljali u opticaj falsifikovane kartice za tombolu. Te falsifikovane kartice je na osnovu dogovora s Milanom Ivankovićem izrađivao Ranko Lovre u štampariji u Trnu kod Laktaša.

Zbog ovog krivičnog djela Lovre je ranije osuđen na tri mjeseca zatvora, a Milan Ivanković na novčanu kaznu i oduzeto mu je 60.000 maraka koje je stekao na protivpravni način.

Mario i Mladen su sinovi Milana Ivankovića, koji je osim tombole ranije bio vlasnik i banjalučkog noćnog kluba "Del kapo". Milan je i zbog trgovine ljudima radi vršenja prostitucije i nelegalnog organizovanja igara na sreću osuđen na šest mjeseci zatvora, a obavezan je i da vrati još 50.000 maraka koje je stekao krivičnim djelom. Zbog pomaganja u prostituciji osuđen je i Milan Regodić, takođe na šeset mjeseci zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana