Pedofilu potvrđeno šest godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pedofilu potvrđeno šest godina zatvora

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu banjalučkog Okružnog suda kojom je Radovan M. iz Kozarske Dubice osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja pastorke, koja danas ima dvadeset godina.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo kao neosnovanu žalbu odbrane i potvrdilo prvostepenu presudu.

Prema presudi, Radovan M. je pastorku zlostavljao duži period, čak i u vrijeme kada je bila maloljetna.

U presudi je navedeno da je pastorku zlostavljao od 2009. do avgusta 2014. godine. Dodaje se da ju je seksualno zlostavljao dva puta tokom 2009. godine i jednom u 2014. godini.

Zbog osjetljivosti slučaja, suđenje je bilo zatvoreno za javnost pa nisu iznošeni detalji.

Poslije izricanja presude osuđenom Radovanu je produžen pritvor, u kojem se nalazi od avgusta 2014. godine.

U izreci prvostepene presude sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić, je navelo da je sud prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće okolnosti za optuženog uzeo to što je dobar domaćin, kao i njegovu raniju neosuđivanost.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, djevojka nad kojom je bludničio osuđeni Radovan je osoba koja ima određenih psihičkih problema i koja je zaostala u razvoju.

Nju je Radovan prvi put seksualno napastovao kada je imala oko 15 godina, a zbog psihičkih problema ona se nije znala i mogla braniti sama.

Ovaj slučaj otkriven je u avgustu 2014. godine kada je i uhapšen Radovan M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana