Pažin i Knežević optuženi za krijumčarenje marihuane

Srna
Pažin i Knežević optuženi za krijumčarenje marihuane

Sarajevo - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Željka Pažina i Zvonka Kneževića za organizovani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama.

Optužnica tereti Pažina i Kneževića da su krajem 2012. godine do avgusta 2013. godine, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal zajedno sa njima više poznatih lica sa područja BiH i Hrvatske nabavljali i posredovali u prodaji, te neovlašćeno stavljali u međunarodni promet marihuanu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su optuženi da su zajednički djelovali u okviru organizovane grupe u nabavci ukupno više od 40 kilograma marihuane i njenom krijumčarenju iz BiH na područje Pule u Hrvatskoj sa namjerom dalje prodaje. Dogovarali su se o datumu i načinu isporuke marihuane, nakon čega bi Pažin u dogovoru sa Kneževićem, nabavljao marihuanu u BiH, a Knežević potom angažovao kurire za prevoz droge, što je činjeno u najmanje tri navrata.

Knežević je optužen da je u porodičnoj kući neovlašćeno držao dvije automatske puške marke "F.A.L." i automatsku pušku M70 AB2, te ukupno 147 metaka raznih kalibara, čija nabavka građanima nije dozvoljena prema odredbi Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pažin i Knežević optuženi su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama. Knežević je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija shodno odrebama Krivičnog zakona FBiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana