Pašagiću i osmorici saradnika 25 godina zatvora

Nebojša Tomašević
Pašagiću i osmorici saradnika 25 godina zatvora

Banjaluka - Dragoljub Pašagić zvani Paša (40) i još osam osoba optuženih u predmetu "Kanon" pravosnažno su osuđeni u Vrhovnom sudu Republike Srpske na 25 godina i dva mjeseca zatvora zbog trgovine kokainom i marihuanom.

Sud je istovremeno ukinuo oslobađajuće presude Aleksandru Kajkutu (37) i Vladimiru Damjaniću (32) i postupak protiv njih vratio na novo suđenje.

Pravosnažno su osuđeni na po pet godina Pašagić i Goran Novalija (36) zvani Vinsent van Gogo. Danijel Delić (34) zvani Dela osuđen je na četiri godine zatvora, Ljubiša Jaćimović (35) na tri, a Dragan Jovanić (28) na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Po dvije godine zatvora dobili su Zoran Balta (35) i Delićeva djevojka Ana Mastilo (26). Vladimir Petrović (30) zvani Pižon osuđen je na godinu, a Darjan Dojčinović (28) na osam mjeseci zatvora.

Portparol Vrhovnog suda RS Jelena Despotović rekla je da je sud tako djelimično potvrdio prvostepenu presudu banjalučkog Okružnog suda. Navela je da je Vrhovni sud u osuđujućem dijelu odbacio žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane, a u odnosu na Kajkuta i Damjanića uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo im presudu.

U presudi se navodi da su Dragoljub Pašagić i osmočlana grupa kojom je rukovodio od aprila do oktobra 2011. godine u Banjaluci preprodavali kokain i marihuanu. Dojčinović i Petrović su optuženi da su djelovali samostalno.

Ova grupa je uhapšena početkom oktobra 2011. godine u nastavku akcije "Kanon". Okružni sud u Banjaluci Pašagiću, Deliću i Novaliji zabranio je raspolaganje automobilima BMW 3, BMW 7 i "golf 5" zbog sumnje da su stečeni krivičnim djelom. Vrijednost automobila procijenjena je na više od 100.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana