Pajić optužen za namještanje tendera

Nebojša Tomašević
Pajić optužen za namještanje tendera

Brčko - Optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Brčko distrikta Dragana Pajića, koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja i protivzakonito posredovanje, potvrđena je u Osnovnom sudu Brčko distrikta.

Navodeći njegove inicijale iz Tužilaštva Brčko distrikta je saopšteno da se Pajić u okviru "predmeta Bingo" tereti da je zloupotrijebio svoja ovlašćenja prilikom izgradnje i opremanja ginekologije u Opštoj bolnici u Brčkom.

U optužnici se navodi da je Pajić od 21. decembra 2010. do 15. juna 2011. godine nagovarao zaposlene u Vladi Brčko distrikta da preduzmu službene radnje koje ne bi smjeli učiniti kako bi preduzeće iz Beča u Austriji dobilo projekat izgradnje i opremanja objekta ginekologije u Opštoj bolnici u Brčkom.

Navodi se da je nagovarao I. N. iz Opšte bolnice u Brčkom da se sa predstavnicima preduzeća iz Beča dogovori o uslovima koji će biti raspisani na tenderu. Takođe je uticao na A. K. iz Pododjeljenja za javne nabavke u Vladi Brčko distrikta da izmijeni svoj stav u pogledu uočenih nezakonitosti u sprovođenju tendera izgradnje i opremanja objekta ginekologije.

Pajić je optužen i da je nezakonito posredovao u postupcima javne nabavke za opremanja objekta ginekologije, kao i prilikom zapošljavanja V. D. u Gimnaziju "Vaso Pelagić" u Brčkom. Tereti se i da je uticao na nadležne u Umjetničkoj galeriji Brčkog prilikom zapošljavanja Đ. S. na radno mjesto kustos umjetničke galerije. Optužen je i da je više puta naložio službenicima Vlade Brčko distrikta da službenim vozilima članove njegove porodice i njemu bliske osobe voze u inostranstvo. Navedeno je da su vozači po njegovom nalogu više puta vozili njegovu suprugu u Beograd i nazad, a njegovog sina u Beč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana