Otac i sin osuđeni na 38 godina zatvora za ubistvo komšije

J. Sa.
Otac i sin osuđeni na 38 godina zatvora za ubistvo komšije

SARAJEVO- Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom su Aldin Šabić (22) i njegov otac Senad Šabić (53) osuđeni na ukupno 38 godina robije za ubistvo komšije Midhata Čardakovića (45) u avgustu 2020. godine u sarajevskom naselju Ahatovići.Aldin Šabić je za ubistvo i nanošenje lakih povreda osuđen na kaznu od 20 godina, dok je njegov otac Senad za ubistvo dobio 18 godina zatvora. Senad Šabić oslobođen je optužbi za nanošenje lakih povreda.

Zločin se desio 12. avgusta 2020. godine ispred kuće Čardakovića u naselju Ahatovići, gdje su Šabići, bez ikakovog povoda i motiva, nasrnuli na komšiju Čardakovića.

Dok mu je prvoosumnjičeni Senad Šabić držao ruke na leđima onemogućivši mu da se odbrani, drugoosumnjičeni Aldin Šabić je Čardakovića kuhinjskim nožem ubo u srce nanijevši mu povredu opasnu po život, a potom još jedan udarac nožem u leđa.

Aldin je nakon toga nasrnuo i na komšijinu suprugi koja je istrčala iz kuće te se sagnula nad suprugom pokušavajući da mu rukama zaustavi krvarenje iz grudnog koša. Aldin Šabić ju je ubo nožem u leđa, nanijevši joj lakšu povredu. Nakon toga, otac i sin nisu pokazali samilost, već su besćutno, kao da se ništa nije desilo, otišli do svoje kuće gdje su i uhapšeni .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana