Osumnjičeni za ubistvo Bašića branili se ćutanjem

Jasmina Salopek
Osumnjičeni za ubistvo Bašića branili se ćutanjem

BANjALUKA - Osumnjičene za ubistvo načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića Aleksandra Miljatovića i Igora Repajić danas je ispitao republički tužilac, a kako je potvrđeno "Glasu" oni su se branili ćutanjem.

"Ispitivanje je završeno. Upućen je prijedlog sudu za određivanje pritvora protiv oba lica"kazali su u Republičkom javnom tužilaštvu.

Miljatović je osumnjičen da je ubio Bašića, a Repajića policija tereti da mu je pomagao, kao i da je prisustvovao sastancima na kojima je dogovarano ubistvo. 

Dalibor Railić zvani Dugi, koji je ispitan u Tužilaštvu BiH osumnjičen je kao nalogodavac ubistva i nalazi se u pritvorskoj jedinici Suda BiH.

Miljatović je u policiji priznao da je on ubio načelnika Bašića, a da je ubistvo naručio Railić.

Bašić ubijen je 21. marta u jutarnjim časovima kada je krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. U blizini njegove zgrade sačekao ga je Miljatović i ispalio mu hitac u potiljak glave. Od zadobijenih povreda Bašić je preminuo na licu mjesta, a ubica je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je u akciji u Banjaluci uhapsila 20 osoba, među kojima su bili Miljatović i Repajić, čime je i rasvijetljen slučaj. 

Miljatović je prije 15 godina zajedno sa tadašnjom djevojkom u Banjaluci ubio Sašu Ilića Španca i zbog toga je osuđen na 15 i po godina zatvora, a na privremenu slobodu izašao je u decembru prošle godine. 

Repajić je takođe poznat policiji po teškim krivičnim djelima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana