Osumnjičeni za silovanje maloljetnice ostaje u pritvoru

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni za silovanje maloljetnice ostaje u pritvoru

Banjaluka - Draganu Kljajiću (21) zvanom Frka iz Prijedora, koji je osumnjičen za silovanje M. P. (17), juče je u banjalučkom Okružnom sudu produžen pritvor za još 30 dana.

Iz ovog suda je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da je pritvor produžen na prijedlog tužilaštva jer postoji sumnja da je počinio krivično djelo. Naveli su da je sud ispitivanjem prijedloga tužilaštva za produženje pritvora, kao i na osnovu prikupljenih dokaza, utvrdio da je način na koji je počinjeno krivično djelo bio brutalan. To je jedan od razloga da mu se pritvor produži. Osim toga sud smatra da bi njegovo puštanje na slobodu moglo da dovede do uznemirenja javnosti.

Prema ovom rješenju, pritvor Kljajiću može trajati do 7. decembra.

Kljajić je osumnjičen da je maloljetnu M. P. silovao 7. oktobra ove godine u napuštenoj kući u Prijedoru.

Postoji sumnja da je maloljetnicu toga dana povezao automobilom, a zatim je odveo u napuštenu kuću u naselju Ćele u Prijedoru, gdje je silovao. Izvor blizak istrazi je rekao da je Kljajić maloljetnu M. P. poslije ulaska u kuću napao i bacio na beton gdje je silovao. Ona mu se cijelo vrijeme opirala i govorila mu da to ne radi. Nakon što je silovao, Kljajić je maloljetnici zaprijetio da to ne govori nikome ili će je ubiti. Utvrđeno je da maloljetna djevojka prije toga nije imala seksualne odnose.

Ovaj slučaj je otkriven nakon što se djevojka povjerila majci koja je silovanje prijavila istog dana.

Kljajić je uhapšen dva časa kasnije, a pritisnut dokazima, u policiji je tokom ispitivanja priznao da je silovao djevojku.

Silovana djevojka došla je nedavno sa majkom na područje Prijedora iz Hrvatske. Maloljetnica ima blaži oblik mentalne retardacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana