Oslobođen optužbi da je od oca ukrao 90.000 KM

Nebojša Tomašević
Oslobođen optužbi da je od oca ukrao 90.000 KM

Banjaluka - Vladimir Drinić (41) iz Trna kod Laktaša oslobođen je optužbi da je ukrao 90.000 maraka iz kuće svog oca Branka, usljed nedostatka dokaza.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić.

Vijeće je Drinića oslobodilo i optužbi da je počinio i nedozvoljenu trgovinu i promet oružja ili eksplozivnih materija. Sudija Pantić je u obrazloženju presude kazala da Tužilaštvo nije na nedvosmislen način dokazalo krivicu optuženog.

Prema optužnici, koje je Drinić sada oslobođen, on je oca Branka opljačkao 31. avgusta 2014. godine. Navodi se da je tog dana, nakon što je saznao da mu je otac nekuda otišao, došao do porodične kuće u Vilusima kod Banjaluke, rezervnim ključem, koji je ranije pribavio, otključao kuću. Nakon toga je iz očeve nezaključane sobe ukrao kesu s novcem. U njoj je bilo 22.000 maraka i 34.000 evra.

Na teret mu je bilo stavljeno i da je u kući u kojoj je stanovao neovlašćeno držao 20 detonatorskih kapisla, a u svom automobilu tri metka za pušku.

Vladimir Drinić je u završnoj riječi ranije izjavio da nije pokrao oca i kazao da ga i pored svega poštuje. Priznao je da s ocem i bratom nema dobre odnose, ali da ih i dalje cijeni.

- To su moj otac i brat i nemam ništa protiv njih. Boli me sve ovo što se desilo - rekao je Vladimir.

Njegov otac Branko prvo je odbio da svjedoči protiv sina, a kasnije je dan prije izricanja presude odlučio da ipak da svoj iskaz. On je pred sudom kazao kako je ubijeđen da ga je sin Vladimir pokrao. Optužio ga je i da ga je maltretirao i tukao te da je veliki kockar. Njegovoj priči vijeće ipak nije povjerovalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana