Oslobođen optužbe za trostruko ubistvo

Agencije
Oslobođen optužbe za trostruko ubistvo

Banjaluka - Ljubiša Vranješ iz Kotor Varoša juče je u banjalučkom Okružnom sudu oslobođen krivice da je krajem juna 1992. godine u Kotor Varošu ubio tri osobe.

Predsjednik Sudskog vijeća Olga Pantić rekla je da tužilaštvo nije uspjelo da dokaže navode optužnice.

- Tužilaštvo iznošenjem svojih dokaza nije nesumnjivo dokazalo da je Vranješ počinio djelo koje mu se stavlja na teret, a nije bilo očevidaca ovog ubistva - rekla je Pantićeva.

Prema pomenutoj optužnici, njemu je stavljeno na teret da je krajem juna 1992. godine u Kotor Varošu ubio Smaju Hodžića, Envera Beharića i Matu Bjelobrka iz tog grada. U optužnici se navodi da ih je ubio na desnoj obali rijeke Vrbanje u Kotor Varošu pucajući u njih iz heklera i skraćene puške "kratež".

Vranješ se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne od 10 godina u Kazneno-popravnom zavodu Foča na koju je osuđen u Sudu BiH zbog ratnog zločina.

Izricanju presude juče u Okružnom sudu u Banjaluci nisu prisustvovali republički tužilac, kao ni Vranješ, a u sudnici je bilo pojačano prisustvo sudske policije zbog incidenta koje se dogodio 30. juna prilikom iznošenja završnih riječi.

Tada je po završetku suđenja Vranješ udario tužioca kada je pokušao da prođe pored njega.

Pantićeva je rekla da osuđuje ovaj napad, ali i da je djelimična odgovornost za ovaj napad na pripadnicima Sudske policije koji su zaduženi da garantuju bezbjednost svih prisutnih u sudnici. Izvještaj o napadu na republičkog tužioca predat je Okružnom tužilaštvu Banjaluka koje vodi istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana