Organizovao prostituciju, pa dobio četiri godine zatvora

Goran Obradović
Organizovao prostituciju, pa dobio četiri godine zatvora

Sarajevo - Bivši policajac Mile Jekić iz Doboja osuđen je u Sudu BiH na četiri godine zatvora zbog trgovine ljudima.

Prema presudi, od njega je oduzeto 50.375 evra i imovina u vrijednosti od 36.700 maraka, kao i predmeti koji su korišćeni u činjenju krivičnog djela.

Jekića je optužnica teretila i za trgovinu oružjem, ali je oslobođen te optužbe.

On je uhapšen 2011. godine u zajedničkoj akciji policija RS i FBiH, kao i beogradskog Interpola. Osim njega, policija je tada privela i njegovu suprugu Zoricu te dvoje njegovih saradnika, Vericu Munćan i Mustu Ćehajić.

Oni su bili pripadnici organizovane grupe i učestvovali su u nagovaranju i dovođenju na prevaru dvije djevojke iz Srbije u BiH.

Djevojke su poslije toga prisiljavali na pružanje seksualnih usluga za novac u jednom ugostiteljskom objektu na području Doboja.

Osim toga što su bile primorane da pružaju seksualne usluge za novac, djevojke su bile psihički i fizički maltretirane, vrijeđane i zlostavljane. Nisu mogle da pobjegnu jer su im bila oduzeta dokumenta.

One su bile smještene u iznajmljenom stanu u privatnoj kući u dobojskom naselju Matuzići, a da bi prikrili prostituciju, djevojke su povremeno radile i kao konobarice. Jekić je dovođen u vezu sa prostitucijom i krajem devedesetih godina.

Poslije hapšenja mještani koji žive u blizini pomenutog objekta su ispričali da su svi znali šta se dešava.

- Poslijepodne otvore kafić, a naveče počnu stizati automobili. Tada gazda doveze djevojke, koje istrče iz automobila i uđu u kafić - pričali su mještani naselja.

Potvrđena optužnica protiv Bojanke Radić iz Lopara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana