Orasu i saučesnicima zabranjen prilaz Čoloviću

N. T.
Orasu i saučesnicima zabranjen prilaz Čoloviću

Sokolac - Ognjenu Orašaninu, Vladimiru Mitroviću, Milošu Daničiću i Joletu Bartuli, koji su osumnjičeni da su u utorak napali i pištoljem po glavi udarali vlasnika kafe-picerije "Viktorija" na Sokocu Zorana Čolovića Čavku, u Osnovnom sudu u Sokocu izrečena je mjera zabrane prilaska Čoloviću.

Ova mjera je donesena na osnovu prijedloga Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koje ih tereti za nasilničko ponašanje.

Orašanin i njegovi saučesnici Čolovića su napali s leđa na gradilištu na koje je dovezao i istovarao granit, u neposrednoj blizini kafića vlasništvo Orašanina.

Čolović je ispričao da ga je Orašanin udario pištoljem "kolt" po glavi i gotovo onesvijestio.

- Htio je da mi puca u noge, ali sam ga uhvatio za oružje i spriječio. Zatim su mi prišla osmorica. Jedan me uhvatio za desnu ruku i čuo sam da neko kaže uzmite mu pištolj - rekao je  Čolović, koji je ovom prilikom zadobio povredu glave, zbog čega ima šest šavova koje su mu "ostavili" napadači.

Čolović je istakao da su napadači pokušali da ga ubiju i da je jedva uspio da pobjegne automobilom. Kazao je da je, nakon što se odbranio od Orašanina, na njega krenuo Bartula sa granitnim kamenom teškim oko 20 kilograma u namjeri da ga udari u glavu. Tog udarca ga je spasio jedan njegov radnik.

- Orašanin i njegovi kriminalci "puleni" su Milovana Cicka Bjelice koji ih štiti. Njima sam  trn u oku, između ostalog i zbog toga što sam član druge stranke. Dotjerali su me do zida. Nemam kud nazad. Moram da povučem neki potez, ili da sad ja njih napadnem ili da me organi reda zaštite. Treća opcija je da se selim odavde - kazao je Čolović.

Istakao je da je ovo treći napad na njega, te da mu je u jesen 2010. aktivirana bomba ispred picerije "Viktorija". Smatra da i iza tog napada stoji Orašanin. Prema "bijeloj knjizi" MUP-a koju je ranije objavio "Glas Srpske", Ognjen Orašanin i njegov brat Mlađen članovi su kriminalnog klana Darka Eleza, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji. Orašanin se smatra neformalnim nasljednikom vođe sokolačkog kriminalnog klana, ubijenog Mladena Ćehe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana